0
U hebt niets in uw winkelwagen.

0

Actie 25% korting

Afwerken van een plint bij een deur

Afwerken van een plint bij een deur

Het plaatsen van plinten is een kwestie van goed meten en het juiste materiaal. Rechte stukken zijn vrij makkelijk te plaatsen. De moeilijkheid zit hem met name in de hoeken, de eindstukjes en het aansluiten van een plint op de deur. Afhankelijk van uw wensen zijn er diverse mogelijkheden om een plint en een deur netjes op elkaar aan te laten sluiten. De meeste van deze oplossingen werken ook voor andere plekken zoals kozijnen e.d. Dit artikel richt zich op het plaatsen van Hoge Plinten en Deurlijsten van MDF of Massief hout.

Het eindstukje

Eindstukjes plaatsen

Plinten zonder eindstukjePlinten met eindstukje

De meest simpele manier om een plint netjes te laten eindigen is met behulp van een eindstukje. Een eindstukje is een stuk plint met een afwerking of profiel aan de voorkant/bovenkant én de zijkant (in tegenstelling tot een plint die heeft enkel aan de voorzijde en bovenzijde een profiel ). De eindstukjes zijn aan één zijde in een verstek van 45 graden gezaagd. Bij het plaatsen zaagt u de plint welke op het kozijn uitkomt onder een buitenverstek van 45 graden zodat het eindstukje er netjes tegenaan gemonteerd kan worden.

Het werken met een eindstukje is meestel noodzakelijk omdat veel kozijnen - met name in nieuwbouwwoningen - 6 tot 12 mm uit de wand steken. Indien hier een plint tegenaan wordt geplaatst zonder eindstukje zal de kabelsponning van de plint zichtbaar zijn. Dit is uiteraard geen fraai gezicht.

De Deurlijst en een plint

De Deurlijst is een stijlelement dat - zoals de naam al zegt - om uw deur wordt geplaatst. Indien u er voor kiest om gebruik te maken van een Deurlijst kunt u - indien de Deurlijst dik genoeg is - de plint strak tegen de deurlijst monteren. Op deze wijze hoeft u geen rekening te houden met de kopse kant van de plinten aangezien deze tegen de Deurlijst aan worden gemoteerd. Deurlijsten geven naast een mooie afwerking van uw plint tevens een sfeervolle uitstraling aan de gehele ruimte.

Deurlijst, Plint en plintneut

De Plintneut is een element dat speciaal gemaakt is om de plint (horizontaal op muur geplaatst) fraai op de deurlijst (verticaal op kozijn geplaatst) aan te laten sluiten. Voor een fraaie afwerking dient de plintneut dikker en hoger dan de Plint te zijn en dikker en breder dan de Deurlijst te zijn.

Om 1 zijde van een kozijn af te werken heeft u 2 plintneuten nodig. Voor 2 zijden heeft u dan logischerwijs 4 plintneuten nodig.

De Plintneut wordt onderaan het kozijn geplaatst dmv Montagekit. Het begin van de Plintneut plaatst u een 1/2 cm vanaf het einde van het kozijn aan de deurzijde. ( De Plintneut bedekt dus op een 1/2cm na de voorzijde van het kozijn en hij valt voor een gedeelte op de muur, zodat eventuele scheuren tussen kozijn en stukwerk uit het zicht worden ontnomen )

Na het plaatsen is het fraai om de bovenzijde van de Plintneut wat af te ronden / kantje breken dmv schuurpapier.

De Deurlijst wordt in het midden van de Plintneut geplaatst, zodat u aan weerszijde evenveel ruimt over houdt.

Hieronder treft u een aantal combinaties aan van plinten, plintneuten en deurlijsten. Alle producten die u hier ziet zijn uiteraard op MooieDeurlijsten.nl direct te bestellen

 

 

Deurlijsten 60-70mm

Subtiel

Bestellen

Deurlijsten 94-100 mm

Klassieker

Bestellen

Deurlijsten 135-140mm

Authentiek

Bestellen

Plinten

Topcombinatie

Bestellen

 Heeft u vragen of speciale wensen met betrekking op uw plint of deur neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij staan voor u klaar met onze kennis en hoogwaardige service.

Interessante artikelen over Deurlijsten

Wat is een plintneut?
Duidelijke uitleg over het element de plintneut

Wat is een Deurlijst?
Wat is een Deurlijst nu precies?

Wat zijn sierlijsten
De term sierlijst uitgelegd.

Wat is het verschil tussen architraven en deurlijsten?
Deze twee termen uitgelegd.

Wat is een chambrant?
De chambrant nader bekeken

Hoe omlijst je een deur?
Hoe plaats ik een fraaie omlijsting

Wat zijn de mogelijkheden om een Deurpost af te werken?
Hoe krijg je een fraaie afwerking?

Wat is een koplat?
De koplat onder de loep.

Afwerking van een Deur en Plint
Wat zijn de mogelijkheden om een plint en deur op elkaar aan te laten sluiten?

Kan ik de architraven ook komen afhalen in Eindhoven?
Kom bij ons in Eindhoven de architraven afhalen en bespaar in tijd en kosten. 

 

Contact

T: +31 (0)6 236 78 748
M: info@mooieplinten.nl

KvK nr.: 53507975
BTW nr.: NL850906696B01
Rabobank: 1720.42.666
IBAN:NL48 RABO 0134 7629 40

Habraken 2152B
5507 TH Veldhoven

showroom en afhaalorders op afspraak.


 

 

vertrouwd en veilig kopen bij MooieDeurlijsten.nl